هیچ سندی دال بر سیستماتیک بودن مشکل‌تراشی‌ها جهت دانشجویان وجود ندارد ولی بی‌شک اگر دولت در این ۳ سال جهت نابود کردن سرمایه انسانی این کشور برنا

عکس، مشکل‌تراشی‌های دولت جهت دانشجویان+ سرنوشت سیاه!

هیچ سندی دال بر سیستماتیک بودن مشکل‌تراشی‌ها جهت دانشجویان وجود ندارد ولی بی‌شک اگر دولت در این ۳ سال جهت نابود کردن سرمایه انسانی این کشور برنامه‌ریزی کرده بود؛ امروز می‌توانست ادعای موفقیت کند.

مشکل‌تراشی‌های سیستماتیک جهت دانشجویان

این روزها حال دانشجویان خوش نیست. شنیدن خبر تجمع‌های اعتراضی جهت پرسشها صنفی دیگر عادت شده است هست. از صنعت نفت آبادان تا دکترهای ژنتیک پزشکی تهران! همه ناراضی هستند. تصمیم‌های خلق‌الساعه و بازی کردن با آینده هزاران دانشجو در دولت یازدهم تبدیل به یک عادت شده است هست. آیا دولت روحانی از پیگیری به اوضاع دانشجویان عاجز است؟ ریشه پرسشها کجاست؟

بحران در وزارت‌خانه دانشجویان از همان ابتدای معرفی کابینه دولت یازدهم کلید خورد. پیشنهاد گزینه‌های مسئله‌دار و گزینش سرپرست بدسابقه کلید حاشیه‌سازی‌های سیاسی در وزارت علوم را زد. در ادامه مسیر هم نگاه سیاسی رای‌طلبانه در کنار ناکارآمدی مدیران، بازی کثیفی را با آینده دانشجویان آینده‌ساز کشور کلید زد.

عکس، مشکل‌تراشی‌های دولت جهت دانشجویان+ سرنوشت سیاه!

کمدی-تراژدی بورسیه‌ها!

اولین قربانیان دانشگاه در دولت یازدهم دانشجویان بورسیه بودند. چند ماهی از روی کار آمدن دولت یازدهم نگذشته بود که قطار تخریب دولت قبل به ایستگاه بورسیه‌ها رسید. نخستین بار «مجتبی صدیقی» معاون فرجی دانا، وزیر علوم وقت دولت روحانی آتش این فتنه را روشن کرد. صدیقی در یک نشست خبری گفت: «۱۸۸۴ مورد تبدیل بورس خارج به داخل شدند از این تعداد ۲۲۸ نفر معدل کارشناسی زیر ۱۴ داشتند. معدل کارشناسی ارشد ۳۰۵ نفر از تبدیل به داخل کنندگان زیر ۱۶ بوده هست. در برابر نام ۲۳۵ نفر هیچ عددی به عنوان معدل ذکر نشده هست. شرط سنی ۳۳ سال راجع به ۳۲۵ نفر رعایت نشده هست. ۱۸۳ نفرهم در پرونده خود سند محضری جهت تعهد خدمت نسپرده‌اند.»

هیچ سندی دال بر سیستماتیک بودن مشکل‌تراشی‌ها جهت دانشجویان وجود ندارد ولی بی‌شک اگر دولت در این ۳ سال جهت نابود کردن سرمایه انسانی این کشور برنا

پس از این صحبت‌ها کلیدواژه بورسیه‌های غیرقانونی آتش تهیه رسانه‌های اصلاح‌طلب شد تا به بهانه تخریب دولت قبل، حریم شخصی و زندگی نخبگان کشور را تخریب کنند. کمتر روزی را می‌شد یافت که این روزنامه‌ها مطلبی در این خصوص ننویسند. با وجود این پروپاگاندای شدید و قیف و قپی‌ها در خصوص افشاگری، با جدی شدن پیگیری این پرونده در مجلس متناقض‌گویی‌های مسئولان امر هم زیاد می‌شد و آمارها ذره ذره آب می‌رفت. آمار دولتی‌ها که با ۳هزار بورسیه غیر قانونی شروع شده است بود، در مقطعی به ۲۵۰۰ نفر، زیر۱۰۰۰نفر و درنهایت به چندصدنفر تقلیل پیدا کرد تا اینکه تنها اسامی ۳۶ نفر در گزارش نهایی به تایید وزارت علوم رسید!

با این حال بعد از استیضاح فرجی دانا، روحانی ول کن قضیه نبود و در مراسم شروع سال تحصیلی در دانشگاه پایتخت کشور عزیزمان ایران گفت: «از آقای میلی منفرد خواهش کردیم که مسئولیت وزارت علوم را بپذیرند دیدیم که مجلس شورای اسلامی نپسندید، اشکال ندارد. از آقای توفیقی خواهش کردیم که سرپرستی را به عهده بگیرند از یمین و یسار به ما فشار آمد که او را معرفی نکنید ، گفتیم اهلا و سهلا! سر فرود آوردیم جهت این که دانشگاه و کشور آرام باشد، آقای دکتر فرجی دانا را آوردیم و ایشان شروع به کار کرد که بورسیه و ما ادراک البورسیه. و این در حالی است که از روز اولی که آقای دکتر فرجی آمدند نخستین کلام من به ایشان این بود که باید مساله بورسیه را دنبال کنند.»

ماجرا همچنان ادامه داشت تا تیرماه ۹۴ رهبر انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها با انتقاد از کم کردن رشد علمی کشور، اضافه کردند: «تحقیقات دقیق نشان می‌دهد مسأله‌ی بورسیه‌ها، به آن شکلی که در روزنامه‌ها با آن بازی کردند نبود ولی اگر هم بود باید از راه‌های قانونی امتیازاتی که عده‌ای بر خلاف قانون گرفته بودند لغو می‌شد نه اینکه سر و صدا و جنجال درست شود.»

رهبری در ادامه گفتند: «سمّی که در این عنوان به دانشگاه‌ها تزریق شد از بینش فکری مبتنی بر سیاست‌کاری نشأت می‌گرفت و متأسفانه، هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق بود.»

هرچند با این سخنان بازی کم کم جمع شد ولی تا امروز پیگیری‌های دانشجویان بورسیه که حق‌شان در این ماجرا پایمال شده است به نتیجه نرسیده هست. در این میان خودکشی ایوب آقایی یکی از صدمه دیدگان سیاست‌بازی دولت، تراژیک‌ترین پرده این نمایش کثیف بود. ماجرا ولی هنوز ادامه دارد…

عکس، مشکل‌تراشی‌های دولت جهت دانشجویان+ سرنوشت سیاه!

قصه پر غصه صنعت نفتی‌ها!

۱۹ خرداد ۹۴ جهت خیلی‌ها یک روز عادی بود، شبیه روزهای دیگر زندگی. هیچ کس هم عین خیالش نبود که با آینده کلی جوان بازی می‌شد. آن روز ولی چندان هم معمولی نبود. لااقل جهت دانشجوهای دانشگاه صنعت نفت که ناگهان در تعلیق فرو رفتند. تردید و وحشت و نگرانی به جانشان افتاد و رنج‌شان داد. آنها دیگر نه شغلی داشتند و نه فردایی. از کار بی‌کار شده است بودند. تنها به این خاطر که جناب وزیر نفت ابلاغیه‌ای صادر کرده بود. یک دستور ناآشنا روی کاغذی ساده؛ جملات سیاهی که مثل پتک روی سر دانشجویان صنعت نفت فرود می‌آمد؛ «ممنوعیت هرگونه استخدام و جذب نیروی انسانی در تمامی دستگاه‌های تابعه وزارت نفت و بسط آن به دانش‌آموختگان ممتاز دانشگاه صنعت نفت!»

هیچ سندی دال بر سیستماتیک بودن مشکل‌تراشی‌ها جهت دانشجویان وجود ندارد ولی بی‌شک اگر دولت در این ۳ سال جهت نابود کردن سرمایه انسانی این کشور برنا

دانشکده‌های اهواز و آبادان دی ماه نخستین تجمع اعتراضی را به خود دیدند. فاصله ولی آنقدر زیاد بود که مسئولان وزارت نفت وقعی به این اعتراضات ننهند. دانشجویان این بار تصمیم گرفتند به پایتخت کشور عزیزمان ایران بیایند و در برابر منزل ملت تحصن کنند. تحصن چند روزی ادامه داشت و بعضی نمایندگان هم پیگیر کار مهندسان نفتی شدند. زنگنه البته گردنش کلفت‌تر از این حرف‌ها هست. ژنرال و همکاران سر سفیدش ظاهراً جایی جهت مهندسان جوان باقی نگذاشته‌اند. ماجرای صنعت نفت هم همچنان ادامه دارد…

مهندس‌ها بیرون! آخوندی داس برمی‌دارد

ماجرا از آنجایی شروع شد که ۲۵ مرداد ماه سال گذشته وزارت راه و شهرسازی در مصوبه‌ای، عضویت مهندسانی که رشته دوره کاردانی آنها غیر مرتبط با ساختمان است را در شرکت نظام مهندسی لغو کرد. علاوه بر این آنها نمی‌توانند پروانه اشتغال به کار مهندسی دریافت کنند و مدرک آنها تأثیری در ارتقاء رتبه شرکت‌ها نخواهد داشت. با این مصوبه رسماً چند سال تلاش و هزینه مادی و معنوی ۵ هزار دانشجویی که در آزمون‌های رسمی کاردانی به کارشناسی قبول شده است بودند و تحصیلاتشان را به آخر برده‌اند بی اعتبار شد.

عکس، مشکل‌تراشی‌های دولت جهت دانشجویان+ سرنوشت سیاه!

پس از ابلاغ این مصوبه، دانشجویان متضرر بارها در اینترنت و تجمع‌ برابر نهادهای مرتبط، اعتراضشان را اعلام کرده‌اند. آنها می‌گویند باید زمانی که در مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشجو پذیرش می‌کردند به فکر چنین روزی می‌افتادند. اگر هم قرار است چنین قانونی اجرایی شود نباید افراد گذشت را دربر بگیرد. زمانی که در دانشگاه پذیرش شدیم قانون طور دیگری بود و ما بر آن اساس تصمیم گرفتیم. یکی از آنها به خبرنگار ما می‌گوید: «اگر ما می‌دانستیم مدرک ما بی‌تأثیر هست، کنکور کارشناسی پیوسته می‌دادیم.»

تحصن و رفت‌وآمد مهندسان ناپیوسته هم همچنان ادامه دارد. آنها منتظرند تا دیوان عدالت اداری کاری جهت آنها کند.

دانشجو-معلم‌ها استخدام نشوند!/ نوبخت وارد می‌شود

دی ماه ۹۳ بود که نوبخت مدیر شرکت مدیریت و برنامه ریزی کشور در نامه‌ای خطاب به معاون اول مدیر جمهور خواستار لغو قانون متعهدین خدمت به آموزش و پرورش شد. خبری که موجی از نگرانی را بین دانشجویان ورودی ۹۳ این دانشگاه ایجاد کرد. دانشجویانی که با رتبه‌های بسیار خوب کنکور سراسری با وعده تضمین شغلی و خدمت در آموزش و پرورش از رفتن به دانشگاه‌های سراسری صرف نظر کرده بودند حالا با یک تصمیم خلق الساعه دولتی‌ها همه برنامه‌هایشان به هم ریخته بود.

پس از لغو قانون متعهدین به خدمت، خبر برگزاری آزمون استخدامی در سال ۹۴ نمک پاشی تازه وزارت منزل بر زخم این دانشجو-معلم‌ها بود. اعتراضات ورودی‌های ۹۳ دانشگاه فرهنگیان از تابستان ۹۴ و بعد از ورود خبرگزاری دانشجو به ماجرا ابعاد رسانه‌ای بیشتری پیدا کرد تا اینکه «فانی» 11 مرداد آن سال از صدور احکام تازه معلمان خبر داد و گفت: «در نخستین فرصت، احکام متعهدین به خدمت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان صادر می‌شود.»

پس از اوج و پایین‌های فراوان نهایتاً دی ماه ۹۴ بخشنامه استخدام این دانشجویان صادر شد. یک عنوان ولی هنوز حل نشده باقی مانده بود. دانشجویان هنوز معوقات خود را دریافت نکرده بودند. نخستین خبر در خصوص معوقات را سرپرست دانشگاه فرهنگیان اعلام کرد و گفت: «معوقات ورودی‌های ۹۳ نگرانی‌هایی ایجاد کرده بود که این معوقات از مهر امسال به بعد پرداخت خواهد شد و سایر معوقات قبل‌تر به دیون آن‌ها واریز می‌شود.»

ماجرای بدقولی‌ها ولی همچنان ادامه داشت و خبری از واریز این معوقات نشد تا تمام حقوق ۹۴ این دانشجویان به دیون آنها واریز شود.

حقوقدانان هم بی‌کار شدند!

۳۱ مرداد ۹۵ نوبت حقوقدانان جوان شد تا در اعتراض به روند کم کردن ظرفیت پذیرش کانون وکلا، برابر مجلس تجمع کنند. کم کردن ظرفیت این کانون در حالی رخ داده است که در سال های اخیر با وجود زیاد کردن داوطلبان این آزمون، هر سال شاهد کم کردن ظرفیت پذیرش بوده ایم.

نکته جالب ماجرا اینجا است که مسئولان همواره از کمبود نیروی متخصص قضایی صحبت می‌کنند. هر سال ۱۵ میلیون پرونده در کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد. حجت‌الاسلام حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با انتقاد از این تصمیم می‌گوید: « باید با پذیرش زیاد دانشجویان رشته‌های حقوق در کانون وکلا، دستمان جهت استفاده از حقوقدانان مملکت باز شود.»

تیغ وزارت بهداشت بر گلوی «ژنتیک پزشکی»

ماجرای دانشجویان دکترای ژنتیک پزشکی از ۲۹ خرداد امسال کلید خورد. شرکت سنجش آموزش اطلاعیه‌ای را روی سایت خود منتشر می‌کند. بر اساس اطلاعیه مذکور فارغ التحصیلان دکترای حرفه ای ژنتیک پزشکی و هماتولوژی بعد از فارغ التحصیلی طبق سابقه دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد می توانند مدارک نظام پزشکی را دریافت کنند. یکی از دانشجویان این رشته در توضیح ماجرا می‌گوید: « قبل از این اطلاعیه، همچین قانونی نداشتیم. براساس ماده شماره ۴ فصل سوم نظام پزشکی، گرفتن مدرک نظام پزشکی رشته ژنتیک پزشکی منوط به سابقه کارشناسی و کارشناسی ارشد افراد نبوده است و فقط دارا بودن مدرک دکترای این رشته کافی است.»

دانشجویان دکترای ژنتیک هم روزهای ابتدایی شهریور ۹۴ مجبور شدند در برابر درب مجلس تحصن کنند تا شاید کسی صدای آنها را بشنود. آنها در بیانیه‌ای ۱۰ ماده‌ای دلایل غیرقانونی بودن این بخش‌نامه را به اطلاع وزیر بهداشت و مدیر مجلس رساندند. ماجرا ولی هنوز ادامه دارد…

اینها بخشی از پرسشها این روزهای دانشجویان کشور هست. دانشجویانی که باید وقت خود را صرف آموختن، پژوهش و آموختن کار و مهارت کنند، مجبورند هر روز پیگیر معضلاتی باشند که بی‌تدبیری مسئولان جهت آنها رقم زده‌است. هیچ سندی دال بر سیستماتیک بودن مشکل‌تراشی‌ها جهت دانشجویان وجود ندارد ولی بی‌شک اگر کسی در دولت می‌نشست و جهت نابود کردن سرمایه انسانی این کشور برنامه‌ریزی می‌کرد؛ امروز می‌توانست ادعای موفقیت کند.

منبع: دانشجو

واژه های کلیدی: پزشکی | دانشگاه | دانشگاه | دانشجویان | وزارت علوم | وزارت بهداشت | خبر | دانشگاه


برچسب ها: , , , , ,