رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان گفت: سال ۹۵ بالغ بر ۱۶۰ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور داشتیم.

احتمال اصلاح بعد از مبتلا شدن وجود ندارد , مراقب هاری باشید

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی گروه تحریریه سایت جوان؛ حسین عرفانی مدیر اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان درباره حیوان‌گزیدگی گفت: سال ۹۵ بالغ بر ۱۶۰ هزار مورد حیوان گزیدگی داشتیم که به مراکز درمانی پیشگیری از هاری مراجعه کردند. این آمار براساس اطلاعاتی است که از افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمان پیشگیری به دست آمده است چه بسا میزان گزش از این هم زیاد باشد.

وی با بیان اینکه امور مربوط به سلامت استان سیستان و بلوچستان به وسیله سه دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی ایران‌شهر و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هست، تاكيد کرد: سال گذشته از ۱۶۰ هزار مورد گزشی که اتفاق افتاده بالغ بر یک هزار مورد در سیستان و بلوچستان بوده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان با بیان اینکه در سال گذشته ۲ مورد فوت بر اثر مبتلا شدن به هاری در کشور داشتیم، ادامه داد: متاسفانه در امسال یک مورد فوت بر اثر مبتلا شدن به هاری در استان هرمزگان داشتیم و چهار مورد فوت در منطقه زابل داشتیم.

احتمال اصلاح بعد از مبتلا شدن وجود ندارد , مراقب هاری باشید

عرفانی با بیان اینکه کشور عزیزمان ایران در کمربند جغرافیایی بومی هاری قرار دارد، گفت: از آنجایی که ویروس هاری هم در وحوش و هم در حیوانات اهلی گزنده وجود دارد و میزان کشندگی این بیماری صد در صد است به همین جهت بالغ بر ۷۰۰ مرکز درمان پیشگیری این بیماری در کشور وجود دارد و اطلاع‌رسانی شده است که هر شخصی مورد گزیدگی به وسیله حیوان قرار داده شد می‌تواند به این مراکز مراجعه و واکسن پیشگیری از هاری و در صورت نیاز سرم آن را به طور رایگان دریافت کند.

وی راجع به کنترل و مبارزه با این بیماری گفت: دهیاری‌ها و شهرداری‌ها متولی کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد یا به صورت اتلاف، جمع‌آوری، زنده‌گیری و عقیم‌سازی آن‌ها هستند و در گذشته کمیته‌های اتلاف حیوانات زیان‌بار یا سگ‌های ولگرد جهت مبارزه و کنترل این بیماری تشکیل شده است بود از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز بحث درمان پیشگیری را دنبال می‌کرد.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان اضافه کرد: از آنجا که مدیریت مراکز شهری با شهرداری‌ها و مناطق روستایی با دهیاری‌هاست باید جمعیت حیوانات زیان‌بار که غالب آن‌ها سگ هستند را کنترل و مدیریت کنند تا اقداماتی را انجام دهند که افراد در اماکن عمومی مورد گزش و تعرض حیوانات قرار نگیرند.

عرفانی با بیان اینکه سیر هر سال گزیدگی به وسیله حیوانات رو به زیاد کردن هست، گفت: در استان‌هایی مانند گلستان و سیستان و بلوچستان احتمال گزش بالاست ولی قدر مطلق میزان گزش عامل ابتلاء به این بیماری نیست. متاسفانه در دهه گذشته موارد گزش سیر افزایشی داشته است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان گفت: سال ۹۵ بالغ بر ۱۶۰ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور داشتیم.

وی با تاکید براینکه حقوق شهروندی اقتضا می‌کند تا افرادی که در جامعه زندگی می‌کنند مورد گزش و تعرض حیوانات قرار نگیرند، افزود: در منطقه زابل تعداد سگ‌های ولگرد بسیار زیاد است و افراد به شدت مورد گزش قرار می‌گیرند در ۴ ماه گذشته نیز بالغ بر ۱۰۰۰ مورد گزیدگی در منطقه سیستان و بلوچستان منطقه زابل اتفاق افتاده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون چهار مورد بر اثر بیماری هاری فوت شده‌اند، گفت: متاسفانه این چهار مورد بعد از ابتلاء به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند و همانطور که بیان شد در هیچ جای دنیا احتمال اصلاح بعد از ابتلاء وجود ندارد.

عرفانی راجع به اوضاع دارویی این بیماری نیز گفت: از نظر واکسن و سرم دارویی با تمام مشکلاتی که جهت تهیه و نگهداری آن وجود دارد ولی خوشبختانه در سراسر کشور کوچک‌ترین کمبودی وجود ندارد و کسی نیست که در سراسر کشور مورد گزش قرار بگیرد و در مراجعه با مرکز درمان پیشگیری با کمبود واکسن یا سرم مواجه شود.

کدام نهاد متولی کنترل جمعیت سگ های ولگرد در کشور عزیزمان ایران است؟

واژه های کلیدی: سیستان و بلوچستان | حسین عرفانی | حیوانات | بیماری | پیشگیری | کنترل | حیوان | اداره | درمانی | انتقال


برچسب ها: , , , , , , , , ,