مدیر شبکه رادیویی سلامت گفت: هر سال ١٧ هزار نفر در کشور سنین ١٥ تا ٤٤ سال به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

فوت هر سال ١٧ هزار ایرانی در تصادفات رانندگی

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی گروه تحریریه سایت جوان؛ صدیقه اعتماد سعید مدیر شبکه رادیویی سلامت و دبیر نخستین جشنواره کشوری سوانح و حوادث در نشست خبرى این جشنواره که در رادیو سلامت برگزار شد، اظهار کرد: محور این جشنواره پیشگیرى از سوانح و حوادث هست، لیکن مردم بسیارى از حوادث را تقدیر و آینده مى دانند.

وى ادامه داد: باید این گفتمان اجتماعى را عوض کردن بدهیم لیکن مى توان با یک گزینش خوب، تصمیم هایى بگیریم که اتفاق ساز نباشد و آسیب هاى حاصله را کم کردن دهیم.

فوت هر سال ١٧ هزار ایرانی در تصادفات رانندگی

مدیر شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه بیشترین حوادث، در حوزه ترافیکى رخ مى‌دهد، افزود: سه عامل انسانى، امنیت ماشین و شاهراه هاى اتفاق خیز بزرگراه اى در بروز حوادث ترافیکى نقش دارند وعامل چهارمى که به این موارد اضافه مى شود، شرایط محیطى است.

وى افزود: از دهه ٨٠ تا ٩٠، کم کردن قربانیان حوادث ترافیکى را شاهد بودیم که یکى از عوامل آن بستن کمربند ایمنى بود و با توجه به فرهنگ سازى گسترده انجام شده است امروزه، کسى بستن کمربند ایمنى را شوخى نمى گیرد و این اقدام به عنوان فرهنگ پذیرفته شده است است.

اعتماد سعید گفت: توجه به عوامل طبیعى، چون سیل و زلزله نیاز به آموزش هاى عمومى به جامعه دارد اگر اتفاق اى مثل سیل و زلزله بیفتد باید نگرانى همراه با هوشمندى داشته باشیم تا باعث کم کردن آسیب و پیشگیرى شود.

وى تصریح کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که اماکن مسکونى و تفریحى در بستر رودخانه‌ها ساخته مى شودو مردم در هنگام سیل از نقاط اتفاق خیز دور نمى شوند.

مدیر شبکه رادیویی سلامت گفت: هر سال ١٧ هزار نفر در کشور سنین ١٥ تا ٤٤ سال به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

مدیر شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه دومین علت فوت کودکان در کشور عزیزمان ایران سوانح و حوادث هست، افزود: این اتفاق خوبى براى کشور محسوب نمى شود در حالى که مى توان با آموزش هاى مورد نیاز به خانواده ها، آمار فوت و میر کودکان را کم کردن داد.

وى عنوان کرد: بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکى پایتخت کشور عزیزمان ایران حوادث مرگبار براى کودکان مادران تحصیلکرده و آموزش دیده کمتر دیده مى شود و با آموزش براى خانواده ٧٠ درصد موفق عمل کنند.

اعتماد سعید بیان کرد: این جشنواره در سه بخش شنیدارى، دیدارى و مکتوب برگزار مى شود.

مدیر شبکه رادیویی سلامت با اشاره به فوت و میر اوج در سنین ١٥ تا ٤٤ سالگى به علت حوادث گفت: هر سال ١٧ هزار سال در زحمت ١٥ تا ٤٤ سالگى که نیروهاى کارآمد جامعه و سرپرست خانوار جان خود را از دست مى دهند و این عنوان خانواده‌ها را به زیر خط فقر مى برد.

وى تاکید کرد: ١٧ هزار نفر فوت و میر معادل سقوط یک هواپیما با ٣٤٠ نفر در هفته است اگر هر هفته یک هواپیما سقوط کند همه مردم و رسانه‌ها به آن توجه مى کنند، ولی کسى به این میزان فوت و میر در اثر حوادث توجه نمی‌کند.

اعتماد سعید در خصوص استفاده از آثار شنیدارى ارسالی به این جشنواره در شبکه‌هاى رادیویى اظهار کرد: از اول شهریور که جشنواره شروع می‌شود، جدول پخش برنامه پیشگیرى از حوادث بلایا در رادیو سلامت خواهیم داشت که دو برنامه به مدت یک ربع در صبح و عصر پخش خواهد شد، قطعا اگر آثارى که به دست ما برسد قابل پخش باشد، از توان شبکه‌هاى دیگر رادیو هم براى پخش آثار شنیدارى استفاده خواهیم کرد.

فوت هر سال ١٧ هزار ایرانی در تصادفات رانندگی

وی افزود: پیشگیرى از سوانح و حوادث یک بحث ملى است و قطعا سایر بخش‌هاى شرکت صداوسیما نیز براى پخش آثار کمک خواهند کرد.

مدیر رادیو سلامت در پاسخ به سوالی راجع به تاثیر این جشنواره در پای کار آوردن مسئولان و توجه زیاد به حوادث و سوانح گفت: در واقع با این جشنواره می‌توانیم مسئولان را پای کار بیاوریم، با این کار مطالبه عمومی ایجاد می‌شود و قطعا مسئولین را تحت تاثیر قرار می‌دهد البته باید توجه کرد که در برنامه ششم توسعه نیز کم کردن مخاطرات حوادث و سوانح پیش‌بینی شده است است و با اجرای این جشنواره می‌شود حساسیت‌ها و توجه‌ها را نسبت به حوادث و سوانح زیاد کردن داد.

اعتماد سعید در پاسخ به سوالى مبنى بر امنیت ضعیف خودروهاى داخلى در حوادث ترافیکى گفت: مطالبه ما ارتقا صنعت خودروسازى است البته باید توجه کرد که با از بین بردن خودروهاى داخلى دلالان و سودجویان خودروهاى خارجى وارد صحنه مى شوند هر چند که در صنعت ماشین پیشرفت خوبى نداشتیم، ولی با مطالبه عمومى ترمز و بدنه برخى خودرو‌ها تقویت شده است است ضمن حمایت از تولیدهاى داخلى باید ارتقا صنعت ماشین را خواستار باشیم.

انتهای خبر/

مدیر شبکه رادیویی سلامت گفت: هر سال ١٧ هزار نفر در کشور سنین ١٥ تا ٤٤ سال به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

حوادث دومین عامل فوت و میر کودکان در کشور

واژه های کلیدی: اتفاق خوب | خانواده | جشنواره | کودکان | برنامه | خانواده | ماشین | سلامت | رادیو | حوادث | آموزش


برچسب ها: , , , , , , , , ,