دوران جمع بندی در موفقیت امتحانات و کنکور تاثیر بسزایی دارد که در ادامه به بعضی از شیوه‌های صحیح این مساله پرداخته می‌شود.

ایام باقیمانده تا کنکور را چگونه سپری کنیم؟ ، حدود 1500 ساعت طلایی در اختیار کنکوری‌ها

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی گروه تحریریه سایت جوان؛ موفقیت در آزمون سراسری و کسب یک نتیجه مطلوب نیازمند برنامه ریزی خاص ای است که در هر مقطع از زمان، باید متناسب با شاخصه های مطالعاتی و اهداف دوران مربوط باشد. در واقع بر خلاف تصور بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری، برنامه ریزی و مطالعه در هر مقطعی از وقت متفاوت بوده و باید براساس شاخصه های همان مقطع تنظیم شود.

عبارات مهم : برنامه ریزی – آزمون سراسری
*** اصولی چهارگانه جهت مطالعه در ماه های نهایی کنکور
روش مطالعه جهت جمع بندی مبحثی دروس نیم سال دوم متفاوت از سایر دوره هاست، این دوران علاوه بر اینکه تفاوت دارد دارای اهمیت بسیار زیادی نیز می باشد.

محمدرضا پوردستمالچی مشاور درسی با بیان اینکه به طور کلی چهار شیوه مطالعه و برنامه ریزی جهت موفقیت در آزمون سراسری مورد نیاز هست، گفت: مطالعه و برنامه ریزی همگام با برنامه، جمع بندی مبحثی، جمع بندی نهایی و مرور نهایی این چهار مرحله را مشمول بر می شوند.

وی ادامه داد: در روش اول محور مهم برنامه مدرسه یا آزمون است و باید همگام با برنامه مهم به مطالعه درس هر روز در همان روز براساس اصول تنوع مطالعاتی پرداخته شود که به طور تقریبی در ماه های مهر، آبان، آذر، بهمن، اسفند و نیمه دوم فروردین داوطلبان آزمون سراسری بر این اساس مطالعه می کنند.

این مشاور تحصیلی تصریح کرد: بااهمیت ترین دوران مطالعاتی در آزمون سراسری دوره های جمع بندی مبحثی است همچنین در مرحله سوم که آخرین جمع بندی جهت آمادگی آزمون سراسری است شیوه مطالعه متفاوتی اتخاذ می شود و در هفته نهایی آزمون سراسری وظیفه مهم مرور تمامی مطالبی است که مطالعه شده است است و البته روز نهایی که نیازمند برنامه ای خاص هست.

*** دو ماه نهایی کنکور را دست کم نگیرید
کاملا بدیهی است که موفقیت در آزمون سراسری به میزان سرعت عمل شما در جلسه آزمون سراسری وابسته هست. در واقع هر چقدر سرعت عمل شما در جلسه زیاد باشد احتمال موفقیت شما هم زیاد است و تن ها راه زیاد کردن سرعت در آزمون سـراسـری زیاد کردن تعداد دفعات مرور هست.

پوردستمالچی بیان کرد: اگر در دوران پیش جمع بندی مبحثی دروس نیم سال دوم سال چهارم به طور کامل مطالعه و جمع بندی شود، با خیال جمع از دروس نیم سال دوم سال چهارم، در دوران جمع بندی نهایی وقت کافی جهت مرور درس های نیم سال اول سال چهارم و پایه وجود دارد.

این مشاور تحصیلی گفت: ماه های تیر وخرداد امکان تعداد مرورهای بیشتری وجود داردو این مساله کاملاً به تسلط قبلی مربوط می شود در واقع اگر قبل از شروع دوره جمع بندی خرداد تسلط خوبی وجود داشته باشد می توان تعداد دفعات بیشتری مطالب را مرور کنید و این امر به معنای زیاد کردن احتمال موفقیت هست.

وی با تاکید بر اینکه بخش اعظمی از تسلط خوب قبل از ماه های تیر و خرداد در جمع بندی های مبحثی شکل می گیرد، اظهار کرد: اگر جزو داوطلبانی هستید که می خواهید با زیاد کردن تعداد دفعات مرور در ماه های تیر و خرداد بتوانید به نتیجه خوبی در آزمون سراسری دست پیدا کنید مورد نیاز است دوره های جمع بندی مبحثی را جدی بگیرید.

*** برنامه هایتان را پشت گوش نیندازید
اغلب اوقات جهت بسیاری از دانش آموزان این تجربه پیش آمده که در مورد بعضی دروس که خوانده شده است و مطالعه را به آخر رسیده احساس نیاز به مطالعه و مرور دوباره را ایجاد می شود.

در دوره های جمع بندی مبحثی وظیفه مهم تکمیل کارهای ناقصی است که باید آن ها را قبلاً انجام می دادید در واقع در این دوره ها باید دروس مربوط جمع بندی شده است و هیچ کدام از مراحل آن نباید باقی بماند و این کار به طور طبیعی نقش مهمی در موفقیت دارد.

اگر به دروس نیم سال دوم به عنوان نزدیک ترین دوره جمع بندی مبحثی به آزمون سراسری نگاه کنیم به این نتیجه می رسیم که این دوره از اهمیت خاص تری برخوردار هست.

پوردستمالچی در این رابطه بیان کرد: اگر دروس نیم سال دوم را خوب مطالعه و جمع بندی کنید در خرداد خیالتان از دروس نیم سال دوم راحت بوده و وقت خواهید داشت در دوره جمع بندی نهایی (خرداد) با سرعت مناسب دروس نیم سال اول و پایه را مرور کنید. ولی اگر دروس نیم سال دوم را خوب جمع بندی نکنید قطعاً درماه خرداد باید بخشی از وقت خود را به دروس نیم سال دوم تخصیص داده شده است دهید و این باعث می شود تا نتوانید به طور مناسب جمع بندی کنید.

*** امتحانات سال چهارم را جدی بگیرید
نمره چهار درس امتحانات سال چهارم که به صورت هماهنگ و کشوری برگزار می شود؛ تأثیر ۵ درصدی مثبت جهت داوطلبان آزمون سراسری دارد، بنابراین باید این دوران را با جدیت بیشتری مطالعه کرد.

با توجه به این محدودیت و ضرورت کسب نمره های اوج به باعث ضریب مثبت ان در نتیجه کنکور ایجاب می کند از وقت جمع بندی مبحثی به درستی استفاده شود.

پوردستمالچی یادآور شد: جمع بندی مطالب درسی در روزهای نهایی سال تحصیلی نه تنها توانایی دانش آموز در پاسخگویی به سوالات آزمون سراسری ۹۶ را اوج می برد بلکه از امکان ۵ درصد تأثیر مثبت نمرات خود در آزمون سراسری بهره مند می شوند.

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: برنامه ریزی | آزمون سراسری | تعداد دفعات | داوطلبان | موفقیت | مطالعه | برنامه | برنامه


برچسب ها: , , , , , ,