این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه ۲۹ هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن ۹۲ بوده و نشانه آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزده

متوسط حقوق و دستمزد مدیران و کارشناسان در ایران

این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه ۲۹ هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن ۹۲ بوده و نشانه آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزدهای مرسوم در گروه های شغلی متفاوت هست.
بزرگترین سایت استخدامی کشور عزیزمان ایران (IranTalent.com)، نخستین گزارش سراسری حقوق و دستمزد کشور را منتشر کرد. در این گزارش میزان دریافتی ماهانه متخصصان و مدیران کشور در ۲۳ گروه شغلی به تفکیک سابقه کار و رده سازمانی ارائه شده است هست. همچنین تأثیر نوع شرکت، تحصیلات و نوع دانشگاه بر دریافتی شاغلین ارزیابی شده است هست. طبق این آمار، بین حداقل و حداکثر دریافتی افراد در هر رده سازمانی تفاوت ۲۰۰ درصدی قابل مشاهده است.
این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه ۲۹ هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن ۹۲ بوده و نشانه آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزدهای مرسوم در گروه های شغلی متفاوت است.

عبارات مهم : ایران

در سالهای اخیر، مدیران و همچنین متخصصان منابع انسانی، همواره عدم وجود مرجعی جهت ارزیابی حقوق و مقایسه آن با دستمزدهای مرسوم کشور را از پرسشها ساختاری بازار کار کشور عزیزمان ایران برشمرده اند. عدم شفافیت سطح دستمزدها جهت کار فرمایان مشکلاتی همچون از دست دادن نیروهای توانمند و در نتیجه آن تحمیل هزینه های قابل توجه به سازمان، پرداخت خارج از عرف و یا در مواردی نارضایتی کارکنان را به همراه می آورد. از طرف دیگر جهت کارکنان و کارجویان موجب از دست دادن موقعیت های شغلی، در بعضی موارد تحمل شرایط کاری خارج از عرف و یا عدم تمرکز روی مسیر شغلی دلخواه می شود.

آقای قاسمی، یکی از مدیران منابع انسانی گروه مپنا در این باره می‌گوید: « در بسیاری از کشورهای دنیا وجود گزارش‌های حقوق و دستمزد بسیار مرسوم بوده و ملاک مهم تعیین حقوق و مزایای کارکنان شرکت ها هست. این نوع گزارشات همه ساله به وسیله شرکت های مشاوره مدیریت معتبر در سطح وسیعی چاپ و منتشر می شود. این گزارشات بدون شک به کارفرمایان و متخصصان کمک می کند تا معیاری جهت سنجش اوضاع فعلی پرداخت ها و مزایای خود به تفکیک مشاغل و سطوح سازمانی در قیاس با بازار کار داشته باشند. مدیران می توانند جهت آینده شرکت و همچنین انگیزش، نگهداشت و توسعه ی کارکنان خود برنامه‌ریزی دقیق تری داشته باشند.»
خالص دریافتی در هر گروه شغلی، جهت سه رده کارشناس، سرپرست و مدیر ارائه شده است و در هر رده شغلی، میزان دریافتی افراد به تفکیک سابقه کار مشخص شده است هست. اطلاعات ارائه شده، میانگین دریافتی در جامعه و همچنین بازه مرسوم آن را نشان می دهد. به عنوان مثال در سال ۹۲ یک مدیر مالی در پایتخت کشور عزیزمان ایران با سابقه کاری بین ۷ تا ۱۵ سال، ماهانه به طور میانگین ۳۰ میلیون ریال دریافتی داشته که این مبلغ در موارد متفاوت بین ۱۵ میلیون ریال تا ۵۳ میلیون ریال متغیر بوده است.

دریافتی ماهانه بعضی از سمت ها بدون در نظر گرفتن سابقه کار، به عنوان نمونه آورده شده است است.

نتایج نشان می‌دهد که دریافتی افراد جهت یک سمت مشابه در شرکت‌های متفاوت تفاوت می‌کند. به عنوان مثال کارشناسان، در شرکت‌های حسابداری و حمل و نقل کمترین دریافتی و در بانکها و شرکت های نفت و گاز بیشترین دریافتی را دارند.
در حاشیه این گزارش، متغیرهای اثرگذار بر سطح درآمد افراد نیز بررسی شده است هست. درحالی که سابقه کار و رده سازمانی دو پارامتر مهم و تعیین کننده سطح حقوق در شرکت ها محسوب می شوند، آمارها نشان می دهد که عوامل دیگری نیز بر دریافتی افراد تأثیرگذارند. نوع شرکت، سطح تحصیلات و نوع دانشگاه از جمله مواردی هستند که به طور معمول تغییراتی بر دریافتی افراد ایجاد می کنند.

از دیگر نتیجه های به دست آمده، پایین بودن حقوق خانم‌ها نسبت به مردها هست. آمارها در پایتخت کشور عزیزمان ایران حاکی از آن است که زن ها در سمت‌های مشابه با آقایان، به طور میانگین ۲۳% حقوق کمتری دریافت می کنند. به گفته بعضی مدیران از جمله دلایل این تفاوت مذاکره زیاد مردها در مورد سطح درآمدشان و یا در بعضی موارد ساعات حضور بیشترشان در محل کار است.
گزارش کامل ارزیابی حقوق و دستمزد کشور عزیزمان ایران تلنت در سال ۱۳۹۲ روی این وب ‌سایت در دسترس است که با مراجعه به آن می‌توانید اطلاعات مربوط به میزان دریافتی در هر شغل را به تفکیک سابقه و رده سازمانی مشاهده کنید.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : irantalent.com

مطالب پیشنهادی :

نکات طلایی جهت حفظ کارمندان
بهترین شغل ها جهت والدین چیست؟
چگونه اتیکت کاری مان را حفظ کنیم؟
۴ شغل خطرناک که درآمد بالایی دارند
چگونه در شغل های پر متقاضی استخدام شویم؟

واژه های کلیدی: ایران | دستمزد | دریافتی | سبک زندگی | کار و زندگی | کسب و کار کوچک |


برچسب ها: , , , , ,