جملات زیر عقاید و احساسات شما در مورد همسرتان را بیان میکنند. با هر جمله تا چه میزان موافق یا مخالف هستید؟ همسر شما در این آزمون او نامیده شده است هست. به هر جم

چقدر عاشق همسرتان هستید؟

چقدر عاشق همسرتان هستید؟

عبارات مهم : احساس

یک علاقه واقعی موجب می شود از کارهایمان لذت بیشتری ببریم

چقدر عاشق همسرتان هستید؟

جملات زیر عقاید و احساسات شما در مورد همسرتان را بیان میکنند. با هر جمله تا چه میزان موافق یا مخالف هستید؟ همسر شما در این آزمون او نامیده شده است هست. به هر جمله با توجه به راهنمای زیر امتیاز دهید…

کاملا مخالفم=۱، تقریبا مخالفم=۲، کمی مخالفم=۳، کمی موافقم=۴، تقریبا موافقم=۵ کاملا موافقم=۶

۱- هر کاری انجام می دهم با او لذت بخش است.
۲- به شخص ایده آلی که هر لحظه در ذهنم داشتم بسیار شبیه است.
۳- من بسیار خوش شانسم که همسر او هستم.
۴- زمانی که با او نیستم دوست دارم کنار من باشد.
۵- ازدواج من با او به زندگی ام نشانه و جهت داده است.
۶- به کارم زیاد از او فکر می کنم.
۷- اگر قرار باشد از او جدا شوم به شدت افسرده می شوم.
۸- اگر با او آشنا نمی شدم به سادگی فرد دیگری را به جای او می یافتم.
۹- ارتباط من با او به زندگی ام ارزش داده است.
۱۰- به او نیازی ندارم.
۱۱- او را با تمام وجودم می خواهم.
۱۲- به او بسیار وابسته ام.
۱۳- به خودم می بالم که چنین همسری دارم.
۱۴- می خواهم همسرم به من اعتماد داشته باشد.
۱۵- وقت زیادی را در حال فکر کردن به او می گذرانم.
۱۶- می خواهم به من بگوید: دوستت دارم.
۱۷- در ارتباطم با او احساس امنیت می کنم.
۱۸- همسرم فرد مرموزی است.
۱۹- معمولا به این مساله فکر می کنم که آیا همسرم به من اهمیت می دهد؟
۲۰- گاهی اوقات آرزو می کنم ای کاش تا این اندازه به همسرم اهمیت نمی دادم.
۲۱- آن قدر که من دلواپس همسرم هستم او دلواپس من نیست و این مساله مرا آزار می دهد.
۲۲- درک کردن او برایم بسیار سخت است.
۲۳- معمولا مکالماتی را که دوست دارم با همسرم داشته باشم در رویاهایم می بینم.
۲۴- معمولا تلاش می کنم قبل از این که با همسرم صحبت کنم همه حرف ها را در ذهنم آماده کنم.
۲۵- همسرم آن قدر که من نیاز دارم به من توجه نمی کند.
۲۶- اگر همسرم با جنس مخالف ارتباط صمیمانه ای داشته باشد ناراحت می شوم.
۲۷- نیاز من به همسرم بیش از نیاز او به من است.
۲۸- علت بسیاری از افسردگی ها و استرس های من همسرم است.
۲۹- ارتباط من با او ارتباطی باثبات و رضایت بخش است.
۳۰- من و همسرم اختلافات کمی با یکدیگر داریم.
۳۱- نگرانم که علاقه و دوستی او را از دست بدهم.

استقلال از اساسی ترین ارکان موفقیت در علاقه است

جملات زیر عقاید و احساسات شما در مورد همسرتان را بیان میکنند. با هر جمله تا چه میزان موافق یا مخالف هستید؟ همسر شما در این آزمون او نامیده شده است هست. به هر جم

جهت تعیین امتیاز این آزمون در قدم اول امتیاز جملات ۳۰،۲۹،۲۵،۱۷،۱۰،۸،۶ را به این ترتیب عوض کردن دهید؛ جهت هر جمله ای که به آن امتیاز یک داده اید عدد شش، جهت جمله ای که به آن امتیاز دو داده اید عدد پنج و به همین ترتیب به جای سه عدد چهار، به جای چهار عدد سه، به جای پنج عدد دو و به جای شش عدد یک را بگذارید.

مجموع امتیاز شانزده جمله اول بیانگر استقلال احساسی و مجموع امتیازات جملات ۱۷ تا ۳۱ بیانگر عدم امنیت احساسی هست. حد میانه در زمینه استقلال احساسی در این آزمون ۷۱ و جهت عدم امنیت احساسی ۳۸ است.

بیش از سه دهه است که روان شناسان در تلاش جهت کشف رازها علاقه هستند و جهت تسهیل در این امر تعداد بی شماری آزمون روان شناسی را طراحی کرده اند که علاقه را از جهات متفاوت مورد بررسی قرار می دهند. آزمون حاضر به دو مقوله اساسی در عنوان علاقه می پردازد: وابستگی و امنیت.

به اعتقاد روان شناسان استقلال از اساسی ترین ارکان موفقیت در علاقه است و احساس امنیت می تواند به ارتباط باعشق دوام ببخشد. بسیاری افراد لذت و خوشحالی زندگی خود را در گرو احساس امنیت در رابطه با همسرشان می دانند. طبیعتا یک علاقه واقعی موجب می شود از کارهایمان لذت بیشتری ببریم و هر کاری زمانی لذت بخش تر می شود که آن را با همسری که عمیقا عاشقش هستیم انجام دهیم، احساسات باعشق ما را به جهتی سوق می دهند که بخواهیم وقت بیشتری را با همسرمان بگذرانیم. در واقع عاشق هستی خود را در گرو حضور معشوق می داند. واقعیت این جاست که حدی از وابستگی در هر رابطه ای وجود دارد حتی افرادی که چندان احساس وابستگی به همسرشان ندارند و خودکفا هستند نیز معمولا بخشی از خوشحالی خود را در گرو ارتباط موفق و امن با همسرشان می دانند. چنین افرادی معمولا از نگاه اطرافیان کاملا مستقل هستند و واقعیت نیز این جاست که اگر ارتباط آنها با همسرشان به جایی برسد که ناچار به جدایی باشند جهت شروع زندگی تازه و عادت به شرایط متفاوت با پرسشها کمتری مواجه می شوند.

امتیاز شما در دسته وابستگی، اوضاع شما در ارتباط با همسرتان را نمایان می کند. معمولا زوج هایی که ازدواج کرده اند در مقایسه با زوجینی که هنوز نامزد بوده و در مراحل ابتدایی ازدواج هستند امتیاز بالاتری کسب می کنند. امتیاز بالاتر در این دسته به طور مستقیم با احساس تعهد و رضایت زیاد از ارتباط زناشویی همراه هست. معمولا افرادی که در این دسته امتیازی بالاتر از حد میانه کسب می کنند در کنار همسرشان خوشحال تر بوده و بیش از سایرین جهت باقی ماندن در این ارتباط و اصلاح آن تلاش می کنند.

اما عدم احساس امنیت مساله ای است که کمی پیچیده تر از وابستگی هست. به اعتقاد محققان هیچ ارتباطی میان وابستگی و عدم احساس امنیت وجود ندارد. یعنی ممکن است افراد وابسته در ارتباط با همسرشان احساس امنیت نداشته باشند ولی با این وجود باز هم به همسرشان وابسته می مانند.

احساس عدم امنیت به علت عوامل مختلفی ایجاد می شود شامل: نوع رابطه، احساس طرف برابر به رابطه و احساس متقابل طرفین به رابطه و یکدیگر. معمولا ازدواج ارتباطی است که در آن طرفین بیش از هر ارتباط دیگری احساس امنیت می کنند و هر رابطه ای غیر از آن چنین احساس امنیتی را به طرفین نمی دهد. همچنین هر چه رابطه ای زیاد پیشرفت کرده و احساس تعهد بیشتری بین طرفین ایجاد شود احساس امنیت در رابطه نیز تقویت می شود. عامل مهم دیگری که در ایجاد احساس امنیت نقش مهمی دارد احساسات طرف برابر به رابطه هست. تحقیقات بسیاری روی روابطی انجام گرفته که در آن یکی از زوجین از رابطه احساس رضایت نمی کند، تقریبا در تمام موارد مورد آزمایش زوجین احساس تعهد کمتری نسبت به یکدیگر داشته و حتی هر کدام از طرفین با خود گمان می کردند که می توانند زوج مناسب تری جهت خود بیابند. اگر شما در دسته عدم احساس امنیت امتیاز بالایی کسب کرده اید باید به این توصیه آگاه باشید که شما در درون خودتان احساس می کنید که همسرتان به ارتباطش با شما آن قدر که شما اهمیت می دهید اهمیت نمی دهد و به همین علت شما حق دارید که از ارتباطتان احساس امنیت نکنید.

روان شناسان یکی دیگر از عوامل ایجادکننده عدم احساس امنیت را در وابستگی ها یافته اند. به طور خلاصه می توان گفت که روابط ما در بزرگسالی تحت تاثیر وابستگی های ما در دوران کودکی به والدینمان هست. اگر ما در دوران کودکی از احساس علاقه والدینمان نسبت به خود مطمئن نبوده باشیم احتمال این که در بزرگسالی با همسرمان نیز در زمینه احساس امنیت با مسئله مواجه شویم زیاد می شود. محققان معتقدند چنین افرادی معمولا به انواع وابستگی های عاطفی گرفتارند و در زیاد روابطی که برقرار می کنند احساس آرامش و امنیت ندارند.

به بیان خلاصه تر امتیاز بالای شما در دسته عدم احساس امنیت سه تفسیر کلی دارد: اول این که شاید شما به تازگی وارد این ارتباط شده است اید و هنوز آشنایی کافی از طرف مقابلتان ندارید، چنین احساسی در مراحل ابتدایی یک ارتباط طبیعی است و بسیاری از افرادی که هنوز در مرحله نامزدی هستند و یا اندک مدتی بعد از آشنایی ازدواج کرده اند طبیعی هست. جهت برطرف این مساله باید ارتباط شما کمی زیاد پیش رفته و عمیق تر شود. اگر اوضاع شما چنین است جای هیچ گونه نگرانی نیست و با گذشت وقت هنگامی که از همسرتان مطمئن تر شوید احساس عدم امنیت نیز جای خود را به آرامش و احساس امنیت می دهد. شاید شما بسیار به همسرتان علاقه مند باشید و حتی عاشق او شده است باشید ولی هنوز آن طور که می خواهید در کنارش احساس آرامش نداشته باشید یا احساس کنید به امنیت بیشتری نیاز دارید دلواپس نباشید کمی صبر کنید به زودی مشکلتان برطرف خواهد شد.

دوم احساس عدم امنیت شما شاید به علت شک و تردید همسرتان به رابطه اش با شما باشد. این مسئله راه حل راحت ای ندارد ولی می توانید واضح و خیلی راحت با همسرتان صحبت کنید. به یاد داشته باشید حقیقت هر لحظه عالی ترین است بعد از همسرتان بخواهید با شما حقیقت را در میان بگذارد، بدون هر گونه وحشت و واهمه ای از همسرتان در مورد احساساتش پرسش کنید. اگر بخواهید حقیقت را پنهان کنید نه تنها مشکلتان حل نمی شود بلکه ارتباطتان نیز هیچ گونه پیشرفتی نخواهد کرد.

سومین علت عدم احساس امنیت تجربیات گذشته شماست که موجب می شود شما در زیاد مواقع در ارتباط با همسرتان احساس رضایت ناشی از امنیت و آرامش نداشته باشید. در این صورت نیز ابتدا باید با یک مشاور صحبت کنید تا به شما یاری کند بتوانید کمی از تلخی خاطراتی که اکنون این مسئله را در شما ایجاد کرده اند بکاهد. سپس می توانید با همسرتان صحبت کنید او نیز می تواند نقش مهمی را در حل این مسئله ایفا کند. در صورتی که همسرتان از این مسئله آگاهی یابد می تواند با ایجاد اندکی عوض کردن در رفتارش موجب شود تا شما احساس امنیت بیشتری از ارتباطتان داشته باشید.

منبع: مجله موفقیت

واژه های کلیدی: احساس | امنیت | احساسی | ارتباط | احساسات | احساسات | وابستگی ها | رابطه با همسر | وابستگی به همسر


برچسب ها: , , , , , , ,